Într-o primăvară aflată într-o criză de identitate, IQads a organizat prima ediție a Cupei Marketerilor la Gătit by Lidl. Iar noi, cu mic, cu mare, cu borcane, cu cafea, am fost să ne încercăm talentul culinar.

IQads a făcut o tradiție din a ține oamenii din publicitate într-o continuă competiție, concentrându-se mai ales pe agenții: Cupa Agențiilor la Gătit, Cupa Agențiilor la Fotbal, Cupa Agențiilor la Karaoke etc. Și cum nu au vrut să neglijeze clienții agențiilor, au organizat anul acesta Cupa Marketerilor la Gătit.

Așa încât, oamenii de lângă și din Frez și-au făcut cult și s-au înscris în competiție. Frezuiții au ținut slujbe de gătit, au invocat spiritul bunului gust și au plecat încrezători și puși pe distracție.

 

 

Ordinul Frezuiților e format din: Daniela Andrei, Diana Năstase, Dănuț Sârbu, Bogdan Zaharia și Daniel Andrei.

Evenimentul s-a desfășurat pe durata a două zile în Grădina Eden, spațiu amenajat în incinta Palatului Știrbei. În prima zi, ce a calificărilor, echipele de gătit au susținut două probe de gătit: una de 70 de minute, în care au venit pregătite de-acasă cu o rețetă ce trebuia să pună în valoare un ingredient ales, și alta de 60 de minute, în care trebuiau să prepare un dish pe baza unui brief extras.

Noi am ales morcovul și am decis să îl punem în valoare gătind brioșe. Recunoaștem, am testat de câteva ori rețeta la birou. La început am vrut să facem tort, dar ne-am dat seama că se coace mult prea greu blatul. Apoi am încercat să facem aceeași rețetă în forme de brioșe. O spunem sincer că cele de la concurs au ieșit cel mai bine. Iar juriul le-a apreciat.

 

 

 

La cea de-a doua probă am extras un brief care ne cerea să gătim o mâncare care să îl destindă pe cel îngropat în task-uri și mail-uri. Așa că am gătit un trip în Grecia, un dish bazat pe o rețetă grecească de legume la cuptor: am preparat bărcuțe din zucchini, umplute cu brânză feta, roșii, ardei și ceapă, cu un sos tzatziki, pe un pat de rucola. Oamenii din juriu au apreciat și acest preparat. Așa încât, am ajuns în finală. Yay!

 

 

Finala a presupus gătirea unei mâncări tot în baza unui brief, iar al nostru spunea următoarele: avem un meeting cu echipa de development. Gătește un dish care să îi inspire în dezvoltarea unui nou produs. Noi am decis să luăm calea unui antricot de mânzat cu mere coapte și nuci. Antricotul l-am spovedit puțin în unt și vin și l-am pus la cuptor. Merele le-am copt și le-am binecuvântat cu unt topit și coniac. Nucile le-am caramelizat în puțină peltea de porumbe (de la Frez, bien sûr 😉 ). Totul a fost legat de un sos de zmeură.

 

 

 

Nu am luat cupa, dar oamenii au apreciat ce am pregătit acolo. Am luat premiul special IQads. Și ne-am distrat. Și n-am bucurat. Ne-a plăcut.

 

 

Alături de gătit, am luat la noi cafea și îmborcănate, pentru a inspira și îndulci lumea acolo. Bucuroși am mai fost când mai venea câte un participant și mai lua câte un borcan pentru prepararea dish-urilor.

 

 

În concluzie, să ne fie de bine! Ne-a plăcut la nebunie. La anul, Frezuiții promit să meargă din nou. Să gătească și să se distreze.

Găsești mai multe fotografii aici.

Credit Foto: Andrei Nica (Sendal)