Când spui cereale și fermentație, spui bere. Această băutură pe care oamenii au descoperit-o acum aproape 7000 de ani este probabil una dintre primele băuturi produse de noi. Pentru că, indiferent de zona de pe glob în care se aflau, acolo unde oamenii au cunoscut cerealele cu conținut de zaharuri și fermentația spontană datorată drojdiilor sălbatice din aer, cu siguranță au făcut și au savurat o băutură asemănătoare berii de azi.
Berea a fost mereu o băutură populară, fie că vorbim de Antichitate, Evul Mediu sau perioada modernă și a fost consumată de toate clasele sociale. Iar cu cât tehnicile de obținere s-au dezvoltat, cu atât berea a devenit tot mai consumată. La Frez vei găsi sortimente produse artizanal la noi sau în afară. Avem băuturi de abație, făcute în loturi mici de călugări belgieni și pe care ei obișnuiesc să le savureze la masa de prânz.
Dar avem și bere produsă în România, de echipe mici de oameni pasionați, care vor să îți ofere și alte gusturi pe care nu le găsești la marii producători din domeniu. Așa poți descoperi că această licoare poate avea o paletă largă de gusturi și arome - de la arome florale, la citrice, de condimente sau ciocolată. Iar acest lucru rezultă din cele patru ingrediente clasice din care se face bere: apă, drojdie, hamei și malț. Pentru a-i simți pe deplin aromele, băutura se bea rece, dintr-un pahar în formă de lalea. Și, mai mult decât atât, un lucru e sigur: odată cu apariția microberăriilor, piața de la noi nu mai e deloc una anostă!