Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 200 de lei.

Bourbon

Celebrul bourbon este o băutură produsă pe teritoriul Statelor Unite, pe care Congresul a denumit-o în mod oficial în 1964 “produs distinctiv al SUA”. Acesta este un distilat care trebuie să conțină cel puțin 51% plămadă din porumb, maturat într-un butoi nou de stejar american ars, îmbuteliat la o tărie alcoolică de 40% și care nu conține coloranți sau arome adăugate. Cu cât stă mai mult timp într-un butoi, cu atât capătă culoare și aromele se intensifică. 


La sfârșitul secolului al XVIII-lea, emigranții scoțieni au adus pe teritoriul statului Kentucky tehnici de distilare a cerealelor. De aici și asocierea bourbon - Kentucky, deși sortimentul se poate produce oriunde pe teritoriul SUA. Interesant este că, la plămădeala de cereale de la care pornește producția lui, se adaugă una dintr-o distilare anterioară pentru a se asigura consistența între loturi. 


Cum deguști bourbon? Ai mai multe variante, la alegere, în funcție de gusturi. Prima alegere, ca să îi simți toate aromele, este simplu, apoi îl poți dilua cu câteva picături de apă care îi deschid aromele, cu gheață sau mixat în diferite cocktailuri. Aromele pe care le poți simți la degustare pot fi de la scorțișoară, la cuișoare, fructe uscate, cereale și condimente dulci. 


În general, un bourbon este mai dulce decât un whisky. Data de 14 iunie este Ziua Internațională a Bourbonului, una dintre cele mai iubite băuturi spirtoase ale Americii și cea mai exportată. De asemenea, luna septembrie este dedicată acestui sortiment, când pe teritoriul SUA au loc festivaluri specifice și se lansează noi ediții ale băuturii.

Închide

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Caută

Coșul de cumpărături

Coșul tău e cam gol.
Cumpără ceva