Lichior

Fie că este pe bază de ceai, cu arome diverse, fie că este obținut din whisky aromat cu plante, cu gust de migdale sau de portocale, învechit în butoaie de stejar, celebrul lichior va rămâne în istorie pentru totdeauna. Este un amplificator de arome în cocktailuri, dar și un bun deschizător de conversații. De aceea, toate aceste sortimente și multe altele le poți găsi în portofoliul nostru. 


Băutura se obține prin distilarea unui produs fermentat, iar fermentarea se referă la transformarea zahărului în alcool - așa cum se întâmplă la bere, vin. Prin distilare, alcoolul astfel obținut devine mai concentrat, astfel că băuturile produse prin distilare sunt mai alcoolizate decât cele care se obțin doar prin fermentare. Așa că un lichior are o concentrație de alcool mai mare, care poate fi cuprinsă între 15% și chiar peste 70%. 


Dar care este povestea acestei băuturi inconfundabile? Termenul își are rădăcinile în latinescul “liquere”, care înseamnă a fi fluid. Toate marile vechi civilizații, babilonienii din Mesopotamia, egiptenii, romanii, vechile popoare indiene și chinezii cunoșteau o formă de distilare a vinurilor. Fiecare popor și-a perfecționat metodele de obținere a acestei băuturi care a devenit celebră în timp, căci, cui nu-i place o băutură dulce? Pentru că, da, orice lichior trebuie să fie îndulcit, altfel nu poate avea acest titlu.


Adesea, un lichior este și aromatizat cu plante aromatice, fructe sau mirodenii. Drambuie, Tatratea, Disaronno, Chambord, Cointreau, Fernet Branca sunt mărci celebre pe care le regăsești și în portofoliul Frez. Lichiorul are multiple forme în care poate fi degustat: simplu, fără alte ingrediente adăugate, amestecat cu gheață și apoi strecurat, cu cuburi de gheață, mixat în diverse cocktailuri sau ca shot. 

Nu am găsit niciun produs
Back to top