Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 200 de lei.

Pate

Pentru că esențele tari se țin în sticluțe mici, la Frez am adus câteva sortimente gourmet de pate la 65g sau 90g, din rață, bibilică sau fazan preparate de maeștri francezi. Noi îți recomandăm să îl consumi la aperitiv, întins pe o felie de pâine prăjită, alături de un vin roșu sec. Dar care este istoria acestui preparat clasic?


Bucătăriile din nordul și centrul Europei cunoșteau o formă de pate încă din Evul Mediu, iar explicația este destul de simplă. Oamenii săraci de atunci sacrificau animalele din curte și își doreau pe de-o parte să le consume toate părțile, iar pe de altă parte să conserve cât mai mult timp ceea ce nu consumau pe loc. Așa a apărut această pastă, căci aceasta este traducerea aproximativă a termenului din franceză, din organe, aromatizate cu diverse condimente. Așadar, alimentul este mai degraba un amestec de organe tocate, cu ceva condimente, sare și un strop de vin, totul copt apoi, pentru ca preparatul să fie bun de consumat cât mai mult timp. 


Pate ca produs gourmet


Francezii au fost cei care au ridicat pate-ul la rang de produs gourmet. L-au făcut mai fin, aproape ca un piure, i-au adăugat condimente noi și arome complexe. Azi, prin procesul de industrializare, acesta a devenit un fel de mâncare comună, ușor de găsit pe rafturile tuturor magazinelor. Nouă, la Frez, ne plac sortimentele mai speciale de pate și sperăm să te convingem și pe tine să le guști măcar o dată. O să îți placăs!


Închide

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Caută

Coșul de cumpărături

Coșul tău e cam gol.
Cumpără ceva