Rom

La Frez, am adus rom din majoritatea zonelor reprezentative în care se produce, pentru ca tu să ai ocazia să deguști cât mai multe și mai diverse sortimente. Această băutură aromată, pe care o asociem inevitabil cu insulele exotice și cu pirații cei rău-făcători, este un distilat din suc de trestie de zahăr sau din melasă, maturat în butoaie de stejar. 


Așadar, licoarea magică este specifică țărilor unde în mod tradițional (cele din zona Caraibelor, a Americii Centrale, America de Nord, zone din Africa sau chiar din Asia) se cultivă și trestia de zahăr, iar calitatea sa depinde de calitatea solului în care este cultivată trestia de zahăr și de climă. Metodele de producție nu sunt standardizate, de aceea ele diferă de la zonă la zonă. Unii producători preferă să adauge drojdie pentru a grăbi procesul de fermentație, pe când cei care țin la tradiție lasă fermentația să își urmeze cursul natural, ceea ce contribuie în mod decisiv la gustul final al unui rom. 


În mod tradițional, un rom se maturează cel puțin un an într-un butoi de bourbon sau de inox. Primul capătă natural o culoare închisă specifică, pe când cel de-al doilea poate rămâne chiar incolor. Apoi, urmează procesul prin care se amestecă alte loturi mai vechi, pentru ca noua băutură să capete consistență și chiar mai multă culoare. 


Poți savura un rom la temperatura camerei, simplu, cu gheață sau în combinații de long drinks. Într-un rom, poți descoperi note de coajă de portocale, caramel, condimente, lemn dulce.

Nu am găsit niciun produs
Back to top