Sosuri

Sosuri

Ce trebuie să știi despre sosuri? Arta de a da gust desăvârșit mâncării!


Istoria consumului și a preparării celebrelor sosuri este una lungă, care datează încă din antichitate. Cele mai vechi informații care s-au păstrat apar în lucrarea "Arta gătitului" de Mithaecus în secolul al V-lea î.e.n., în Grecia Antică. Un secol mai târziu, Archestratus așternea în versuri observațiile sale cu privire la obiceiurile culinare ale diferitelor popoare.


Arta preparării alimentelor a evoluat spectaculos de-a lungul timpului, prin urmare și cea a pregătirii sosurilor. Poate cea mai răspândită clasificare a acestora e cea după aspect/culoare, ce le împarte în sortimente albe și brune sau, după gust, picante, dulci, iuți etc. 


Însă, adevărații gurmanzi știu că sosurile sunt mult mai complex delimitate, existând diferențe majore între acestea în funcție de zona sau țara în care au fost inițial pregătite. Astfel, s-au răspândit cel puțin câteva tipuri strict legate de bucătăria și tradiția unor țări, regiuni sau continente: sosul olandez, sosul spaniol, sosul german, cel velouté sau béchamel și lista ar putea continua. În prezent, avem la dispoziție o multitudine de ingrediente cu ajutorul cărora se pot face combinații creative și îndrăznețe pentru a prepara sosuri care să ne încânte simțurile. 


Știm că mâncarea bună este apreciată mereu, de aceea îți punem la dispoziție sosuri gata preparate, dulcețuri de ardei, muștar și multe altele pentru mâncărurile tale alese. Starea de bine începe cu tine făcând alegerile potrivite.


Nu am găsit niciun produs
Back to top