Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 200 de lei.

Ethiopia Sidamo - cafeaua de la care a început totul

Ethiopia Sidamo - cafeaua de la care a început totul

Despre Ethiopia Sidamo se spune că ar fi cafeaua cu cel mai bun gust din lume. Întâmplarea face ca Etiopia să fie considerat locul în care a apărut pentru prima dată arborele de cafea. Tot întâmplarea face ca dintre toate sortimentele pe care le avem în portofoliu, acesta să fie și preferatul nostru.

Legenda spune că un păstor de capre din secolul al IX-lea, numit Kaldi, este cel care a descoperit efectul boabelor de cafea, după ce a observat că o parte din turma lui a devenit mai energică după ce a mâncat fructele arborilor de cafea. De atunci, cafeaua a devenit parte din cultura etiopiană, iar în timp a devenit principala marfă exportată de Etiopia. În același timp, jumătate din cafeaua produsă în Etiopia este consumată de populația de aici.

Sidamo este o regiune deluroasă din sudul Etiopiei extrem de fertilă, cu sol vulcanic și o climă perfectă pentru cultivarea arborelui de cafea. Altitudinea (între 1500 și 2000 de m) joacă și ea un rol important, deoarece face ca boabele de cafea să se dezvolte mai lent, oferindu-le astfel un timp mai îndelungat pentru a absorbi nutrienții din sol. Acest lucru se traduce prin arome mai complexe.

Și procesul de producere al acestui sortiment de cafea e unul deosebit. Aproape toată cafeaua din Etiopia este cultivată de cooperative formate din mici ferme, care lucrează ghidându-se după metode tradiționale. Boabele de cafea Sidamo sunt depulpate cu un jet de apă sub presiune, apoi sunt lăsate să se usuce la soare. Această metodă de depulpare cu ajutorul apei fac ca boabele de cafea rezultate să aibă note mai vibrante și arome mai fructate decât cele obținute prin procesul de uscare.

Arome sortimentului Ethiopia Sidamo este intensă și florală, ușor picantă și o aciditate echilibrată. Gustul ei aduce aminte subtil de fructe de pădure și trestie de zahăr, dar are și ușoare note de citrice. Ce o deosebește de alte tipuri de cafea este că are corpolență medie și fină, chiar dacă cu accente pământii.

Așadar, explorează originile cafelei arabica cu acest sortiment ce vine chiar din locul în care a fost descoperit minunatul arbore de cafea!

Postări mai vechi
Postări mai noi
Închide (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Caută