Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 200 de lei.

India Plantation - o cafea plăcută, ca o după-amiază de sâmbătă

India Plantation - o cafea plăcută, ca o după-amiază de sâmbătă

Cafeaua India Plantation îți oferă o călătorie rapidă spre tărâmul celor o mie de arome,  boabele de cafea din India împrumutând arome de la culturile de cardamon, scorțișoară, cuișoare și nucșoară, ce cresc deasupra celor de cafea. Umbra la care cresc aici arborii de cafea este aici benefică, deoarece sub protecția ei se pot ei dezvolta armonios și în tihnă. Poate de aceea și aroma acestui sortiment este una delicată, ușor picantă, cu aciditate scăzută și perfectă mai ales dacă ți se face poftă de o cafea mult după orele dimineții. Am putea să spunem, fără să fim răutăcioși, că India Plantation este un sortiment mai leneș de cafea, dar în același timp unul foarte plăcut și gustos.

Ca un mic istoric, India este al șaselea mare producător de cafea din lume, după Brazilia, Vietnam, Indonezia, Columbia și Honduras. Țara exportă aproximativ 70 la sută din producție - aproximativ 30 la sută Arabica și 70 la sută Robusta.

Cafeaua a fost introdusă în India la sfârșitul secolului al XVII-lea. Legenda spune că un pelerin indian la Mecca – cunoscut sub numele de Baba Budan – a adus șapte boabe înapoi în India din Yemen în 1670. Ceea ce e mare lucru, având în vedere că era ilegal să scoți semințe de cafea din Arabia la acea vreme. El le-a plantat pe dealurile Chandragiri din Karnataka și așa au apărut primele plantații de cafea din India.

Olandezii au ocupat o mare parte din India de-a lungul secolului al XVII-lea și în acest proces ei au contribuit la răspândirea culturii cafelei în toată țara, dar odată cu sosirea Rajului britanic la mijlocul secolului al XIX-lea, cultivarea cafelei comercială a înflorit pe deplin.

Consiliul pentru cafea din India a fost înființat în 1907 pentru a ajuta la îmbunătățirea calității și prezenței cafelei indiene prin diferite eforturi de cercetare și educație. Consiliul, de-a lungul istoriei moderne a țării, a reglementat strict sectorul cafelei, în special în perioada dintre 1942 și 1995.

La liberalizare în 1995, cultivatorilor li s-a dat frâu liber să-și vândă produsele oriunde au ales, iar astfel în toată lumea au ajuns și soiuri cu adevărat speciale din India. Mai mult, ca și în cazul Braziliei, în India există acum o piață internă în creștere pentru cafea, deoarece lanțurile de cafenele apar în zonele urbane pentru a satisface clasa de mijloc în plină dezvoltare.

Consumul de cafea s-a dublat între 2000 și 2011 și a continuat să crească constant cu aproximativ 5-6% anual. Acest lucru se traduce și prin faptul că India a început să devină un teritoriu din ce în ce mai interesant pentru pasionații de cafea.

Revenind la India Plantation, acest sortiment este considerat unul dintre cele mai bune din India. Deseori se întâmplă să fie cultivat la umbra arborilor de piper, banane și nucșoară (sau alte condimente), la o altitudine de 1000-1500 m. Are parte de un ecosistem unic și deosebit din care își extrage aromele fructate subtile și aciditatea minimă. Se potrivește de minune cu ciocolata neagră datorită corpului bogat și gustului intens de piper mozaic și coriandru. De asemenea, gradul de prăjire mediu este cel care o recomandă pentru a fi savurată în toată splendoarea ei.

Postări mai vechi
Postări mai noi
Închide (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Caută